babybrotherinthebigworld.blogg.se

Meaningful values ​​and considerations Texts that become beautiful and emotional. Travel and experiences that are exciting and adventurous. People who mean something and to be loved.

South Island NZ Part 4

Publicerad 2016-06-18 05:41:46 i Allmänt,

SWEDISH

Resan på sydön har nu avslutas och jag är tillbaka i Blenheim där jag och Sebastian påbörjade våran rundtur med bilen. Blev drygt en månad och vi gjorde mycket på den tiden men vi kunde också gjort mer, men vädret var lite olika så det blev att vi fick stanna någon dag extra på vissa ställen så vi skulle få en bra dag framöver.
Här i Blenheim är nu tanken att jag stannar och jobbar ihop lite pengar igen så jag har något sen när jag reser vidare. Just nu finns det mycket jobb här runt omkring i området då vingårdarna har säsong och sen så behöver fabrikerna folk också. 
Själva Blenheim är litet och tråkigt men här kan man spara pengar. Jag stannar nog mest för att hostelelet jag bor är så grymt, "COPPERBEECH BACPACKERS" är namnet om någon undrar.
Här stannar alla för en längre period och på så sätt så skapas det en familjekänsla och alla känner alla. Matt och Sophie som är sköter och stället är fanatiska och så härliga. Bjuder verkilgen på sig själva och erbjuder så mycket aktiviter också. Matt är från Kanada och Sophie från England, dom gör så att allt blir  roligt och bra här på COPPERBEECH.
Jag kan tänka mig att jobba med vad som helst då jag helst bara vill ha nåt enkelt och sen få pengar för det. Gärna att man byter och gör lite olika saker då och då, det är nämligen roligare tycker jag. Nästa vecka ska jag dock på en intervju på en vingård (HANZ HERZOG) som behöver en kock till deras lilla restaurang dom här. Jag vet att jag sagt att jag inte ska hålla på i den branschen längre. Men att jobba som kock sådär på en vingård känns annorlunda och roligare. Dels så är det inte säsong just nu vilket innebär att det är ett mindre antal gäster och mindre meny. Sen så känns det bara kul att liksom få stå sådär och laga mat på ett ställe som folk kommer till för vinet skull och inte maten. Enkelt, fräsch, men gott liksom. Dom har en bistro som är öppen just nu och som behöver någon till och det är bara 2 kockar där förtillfälligt. Sen när säsongen börjar så öppnar dom upp en restaurang med mer arbetade menyer och anordar även stora event och bröllop. Hoppas på det bästa.  

Sebastian har nu också lämnat mig här och NZ, och flugit vidare mot Fiji. Där ska han vara 9 dar och sen ta sig till USA. Återigen kändes det konstigt att skiljas men inte lika konstigt som det gjorde förra gången i Wellington. Nu visste vi ju att vi är goda vänner och kommer hälsa på varandra i våra hemstäder, vi vet var vi har varandra kan man säga. Han är en fin vän och människa.

Det sista vi hann göra på våran resa var att ta oss upp till MOUNT COOK. Det är det högsta berget på NZ och ligger även det i ett vackert område. Enligt mig så var det här det bästa vi gjorde och den absolut coolaste och häftigaste utsikten och upplevelsen.
Vi hade en alldeles perfekt dag med strålande sol och inga moln alls, vi prickade in allt i minsta detalj. Mycket snö och is låg vackert omkring och gav det hela en ännu bättre upplevelse. Dock så blev det mer svårt att ta sig fram och lite farligare. Vi ville göra en speciell vandringsled men tyvärr var det för mycket snö och is på den leden så det va stor risk för laviner runt omkring där.
Vi fick istället göra den enklaste som var i stort platt men ändå var väldigt isig vilket gjorde det svårare. Den tog oss över tre broar, förbi massiva berg och sen tillslut till en stor sjön som frusit till is. Solen lyste upp isen på sjön och i bakgrunden på andra sidan av sjön syntes MONUT COOK, vackert!

Nu låter vi dagarna gå här i Blenhiem och njuta den sista tiden här på NZ. HÖRS

 

ENGLISH

The trip to the South Island has now closed and i'm back in Blenheim where I and Sebastian started our tour with the car. Was just over a month and we did a lot of the time, but we could also have done more, but the weather was a bit different so it was that we had to stop any extra day in some places so we would have a good day ahead.
Here in Blenheim is now the idea that I'll stay and work up some money again so I have something then when I travel on. Right now, there are a lot of jobs here around the area where the vineyards have season and then you need the factories people as well.
Blenheim itself is small and boring but you can save money. I stay enough mostly because hostelelet I live is so cruel, "COPPERBEECH BACPACKERS" is the name if anyone was wondering.
This stops all for a longer period and thus to create a family feel and everyone knows everyone. Matt and Sophie who is managing and instead are fanatical and so lovely. Offers a lot on themselves and offers so much activities as well. Matt is from Canada and Sophie from England, they do so that everything will be fun and good here at COPPERBEECH.
I can think of to work with anything then I would rather just want something simple and then get money for it. Like to replace and do some different things from time to time, it is more fun, I think. Next week I'll have an interview at a vineyard (HANZ HERZOG) who need a chef to their little restaurant they have. I know I said that I'm not going to get involved in the industry anymore. But to work as a chef like that at a vineyard feels different and fun. On the other hand, it is not in season right now which means that there are a small number of guests and the smaller menu. Then it feels just great to like be like that and cook at a place people come to for wine's sake and not the food. Simple, fresh, but good as well. They have a bistro that is open at the moment and need someone to just 2 chefs there temporarily. Then when the season starts, open them up with more menus worked and anordar even large events and weddings. Hope for the best.

Sebastian has now left me here and NZ, and flown on to Fiji. Where should he be 9 days and then make their way to the United States. Once again it felt strange to be separated but not as weird as it did last time in Wellington. Now we knew that we are good friends and will greet each other in our home cities, we know where we have each other, you could say. He's a nice friend and human being.

The last thing we could do on our trip was to take us up to MOUNT COOK. It is the highest mountain in NZ and is also in a beautiful area. According to me this was the best thing we did and the absolutely coolest and fanciest Outlook and experience.
We had an absolutely perfect day with sunny skies and no clouds at all, we dotted in everything to the smallest detail. A lot of snow and ice was beautifully about and gave it all an even better experience. However, it became more difficult to get around and a little more dangerous. We wanted to do a special hiking trail but unfortunately there was too much snow and ice on the trail so it va great danger of avalanches around there.
We got instead do the simplest which was pretty flat but still was very icy which made it more difficult. It took us over three bridges, past massive mountains and then eventually to a large lake frozen to ice. The sun lit up the ice on the Lake and in the background on the other side of the Lake seemed MONUT COOK, beautiful!

Now we let days go here in Blenhiem and enjoy the last time here in NZ. YOU WILL HEAR

 

All the pictures is from our trip to Mt COOK the area around it

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tierd on the hostel after a hole day at Mt COOK

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela