babybrotherinthebigworld.blogg.se

Meaningful values ​​and considerations Texts that become beautiful and emotional. Travel and experiences that are exciting and adventurous. People who mean something and to be loved.

A break in Wellington

Publicerad 2016-01-29 00:06:56 i Allmänt,

Det va ett tag sen jag skrev här i bloggen och jag vet att det är dåligt och jag borde skämmas. Ni vill ju läsa vad som händer här på resan och vilka äventyr jag upptäcker.
Förlåt så mycket, det va inte meningen att det skulle bli så och jag lovar att bättra mig.
Men det har varit lite andra saker att tänka på den senaste tiden. 
Men nu är allt det där uppstyrt och klart så nu ska jag koncentrera mig på bloggen.
 
Ja jag har ju tagit en liten paus på min resa och står lite still nu. Befinner mig i Wellington och ska stanna här i lite drygt 2 månader, jobba och försöka leva ett "normalt" liv igen. Tanken är också att ladda batterierna också innan jag fortsätter resan söderut. 
Tanken har i stort sett alltid varit att i Wellington vill jag stanna ett tag. Dels för att jobba men också för att jag läst så mycket bra om själva stan också. Folk jag mött på resan har också pratat gott om stan vilket bara har gjort det bättre och mer förväntansfullt för mig.
Wellington är en mysig liten stad med 320 000 personer med mycket smågator och  sköna kvarter här och där. En riktigt skön söder- och hippiestil över hela stan, vilket jag skarpt gillar.
Den mest centrala och coolaste gatan heter "CUBA STREET", här ligger det en hel del bra caféer och restauranger. Rent generellt så hittar man det bästa kaffe på Nya Zeeland, i Wellington. Det bästa kaffet enligt mig hittar man på "ABEL SMITH STREET" och görs på ett ställe som heter "RAGLAN ROAST". Här kan man sitta i timmar och dricka riktigt gott kaffe. 
Wellington omsluts annars av en massa berg och ligger som i en "dal" med hamnen som ett stort kännetecken också.
På helgerna så slår dom lokala bönder runt om stan, upp grönsak- och fruktstånd där man kan köpa bra grejer för en billig peng. 
Lite senare övergår det till en "nattmarknad" och det blir en massa stånd med mat från världens hörn istället. Det bästa även här är att det är billigt.
 
Här ska jag bo ett tag och jag har med lite tur fått tag på ett rum jag ska hyra i en lägenhet som ligger rakt på CUBA STREET, så centralt man kan komma. Jag delar lägenheten med två andra grabbar, båda från Nya Zeeland och som man brukar kalla "Kiwi". 
Känns skönt att komma bort från hostel en liten stund och att få ha nåt eget ett tag. Jag har absolut inga problem med att bo på hostel men ni fattar vad jag menar.
Jag har även styrt upp ett jobb så jag har nåt att göra och så jag får in lite extra pengar. 
Jobbet är tyvärr på en restaurang men dock inte som vanlig kock utan som "pastrychef", alltså den som styr det söta och brödet på en restaurang. Känns kul att få jobba mot sig själv och få styra själv vad jag vill göra. Dessutom så är väl pastry nåt jag varit lite mer intresserad av dom senaste åren och egentligen alltid kunnat göra om jag skulle vilja fortsätta i branschen. Är dock lite tveksam till om det blir verklighet när jag kommer hem, men här nere funkar det.
Restaurangen jag ska jobba på heter "MATTERHORN" och har väl en lite blandad stil på maten. Tanken är modern och fräsch mat med roliga smaker.
Nya Zeeland har inte riktigt någon matkultur utan tar lite från alla världens hörn och lägger ihop det. Synd kan jag tycka då det finns bra med utbud på bra råvaror runt om på öarna och det skulle kunna utnyttjas mer.
 
Nu vet ni vad jag gör och vart jag är. Bloggen kommer att hållas igång bättre nu och jag kommer lägga upp mycket tips om Wellington. En mysig stad och jag kommer trivas här.
Fortsätt att läsa och tipsa bloggen vidare
Hörs!
 
ENGLISH
It va a while ago I wrote in this blog and I know it is bad and I should be ashamed. You want to read what's going on here on the journey and what adventures I discover. Sorry so much, the va doesn't make sense that it would be so and I promise to improve me. But there have been some other things to keep in mind the last time. But now all that uppstyrt and clearly so now I'll concentrate on the blog.
 
Yes I've been taking a little break on my trip and is a bit tight now. Am in Wellington and should stay here in just over 2 months, working and trying to live a "normally" life again. The idea is also to energize also before I continue the journey South. The idea has always been that in Wellington, I would like to stay for a while. On the one hand to work but also because I read so much good about the town as well. People I met on the trip also has talked plenty of town which has only made it better and more expectantly for me. Wellington is a cosy small town with 320 000 people with very small streets and blocks here and there. A really beautiful South and hippie style all over town, which I sharply like.
The most central and coolest street called "CUBA STREET", here there is a lot of good cafes and restaurants. Generally, you will find the best coffee in New Zealand, in Wellington. The best coffee in my opinion can be found on the "ABEL SMITH STREET" and is done in a place called "RAGLAN ROAST". Here you can sit for hours and drink really good coffee. Wellington in the otherwise by a lot of mountains and is in a "Valley"using the port as a major characteristic as well. On weekends, so turn them local farmers around town, up vegetable and fruit stalls where you can buy good stuff for a cheap price. A little later it turn to a "night market" and there will be a lot of stalls with food from around the world instead. The best thing here is that it's cheap.
 
Here I'll stay a while and I've hopefully got hold of a room I'm going to rent in an apartment located right on CUBA STREET, as central as you can get. I share the apartment with two other guys, both from New Zealand and as we like to call "Kiwi". Feels good to get away from the hostel a few moments and get to have something private for a while. I have absolutely no problem with staying at the hostel but you understand what I mean. I have also ruled out a job so I have something to do and so I get a little extra money. The job is unfortunately at a restaurant but not as regular a chef but as "pastrychef", that is, the one that controls the cute and the bread in a restaurant. Feels good to be working against itself and get control myself what I want to do.
 
 
In addition, it is well pastry something I been a little more interested in the last few years and always been able to do if I would like to continue in the industry. However, some doubt as to whether it will become a reality when I get home, but down here it works. The restaurant I will work on is named "MATTERHORN" and have a little mixed style of food. The idea is modern and fresh food with fun flavors. New Zealand has not really any food culture without taking a little from all corners of the globe and put it together. Sorry, I think there is good with variety of good ingredients around the Islands and it could be used more.
 
Now, you know what I'm doing and where I am. The blog will be up and running better now and I'll post up a lot of tips on Wellington. A nice town and I will feel at home here. Continue reading and tell blog on You will hear!
 
 
 Around Wellington city
 
 Wellington
 
 Cuba Street
 
 Cuba Street from my apartment
 
 Cuba Street (178 Cuba, good coffee)
 
 Cuba Street
 
 Cuba Street
 
Raglan Roast (best coffee)
 
Raglan Roast

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela